Той, обаче, и днес една от основните забележителности на града. През 1940 година. сити се завръща в България. Тук си заслужава да пристигне, защото градът не е пълен и предлага не просто забележителности: прекрасна ботаническа градина и достоен за внимание

bulgaria

пясъчен плаж

Приморско е известен със своите красиви на плажа, на 10 км, най-дългата и красива в тази част на крайбрежието. Той е разположен на малък полуостров между заливи и Стамполо.

По време на социализма Приморско е със седалище Международния център за младите хора. Георги Димитров. Всяка година той привлича хиляди млади активисти от целия свят.

Те са живели в по-големи комунални палатки. Център Приморск е гъсто застроен молох, но близките крайбрежни райони са много приятни. Освен, че това място е подходящо за млади хора, град и предлага много възможности за активна почивка.

Ахтопол е наречен “град на любовта”

Това е един от най-южните български градове на брега на Черно море. Намира се на 85 км южно от Бургас.

Градът е смятан за най-слънчевото място в България, а освен това е един от най-дългите плажове по българското черноморие (около 2 км), който привлича много туристи не само през лятото. Имат екип от хора, които не могат да си позволят да спре на скъпите, най-известните курорти или отегчени за спокойствие.

bulgaria2

Ако някой търси впечатления от нощно пространство до сутринта или атмосфера на нощния живот, който е изпълнен Приморско или Слънчев Бряг, то тук не ги намери.

Най-старият град на българското черноморско крайбрежие – Созопол, между другото, се намира на тънък скалист нос. Те са си поставили ги. До крумовград, наречен Аполония, гърци от Милет. Колония процъфтява като посредник между гръцкия свят и местни пътища.

Днес това очарователно място се радва на голяма популярност сред туристите, добре познати с два пясъчни плажове и характерен за XIX век инсталация от камък и дърво, от които 45 обекти са класифицирани като национални сувенири. Несезонный Созопол – в заспало рибарско селище, което привлича художници, писатели и техните подобни созерцательных душ.

Само през лятото на града прокатывается вълна гости

Варна е третият по големина град в България след София и Пловдив. Варна е определяна като “морската столица”. Дърпа, има дълга ивица от пясъчен плаж. Той се намира на равна, на висока тераса, в Северо-Западния, дълга брега на Варненския залив, на 7 км навътре в страната.

nulgaria3

През лятото слънцето осигурява 10-11 часа слънчеви бани на ден, а морето е удивително спокойно, лишено от опасни вълни и течения. Варна могат да се ползват през цялата година, поради предимствата му и привлекателен курортен оферти. Преди няколко години на страниците на вестник “труд” Варна ” е признат за най-добрият град за живеене в България.

Всеки посетител очарован мек климат

Китен, неговата девствена природа, море и гостоприемни хора. Място и все още е твърде претъпкано с туристи. През юни 2005 г. получи права на града. Късметът е направила така, че Китен позволи изграждането на така известните ни бетонни блокове. В момента градът е развиващ се, съвременен туристически център. Над 70 хиляди туристи могат да се настанят в малки уютни хотели, къщи, гости, комплекси, къмпинги и мотели. Китен – истинска перла на Черноморския бряг.

Красивия северен плаж, наречен Атлиман, се намира в Тих залив.

Албена се намира на 8 км от Балчик. Тя заема най-красивата част от крайбрежието северно от Варна и на юг от нос Калиакра. Туристически комплекс е създаден през 1958 г. и е един от най-големите в страната.

Името си тя е длъжна героинята на една от най-известните истории на йорданската Алковой, класика на българската литература. История под името “Албена” разказва за прекрасната жена, която може да очарова със своята красота на всеки човек. В Албена има красивия плаж, на шест километра и с ширина 30-100 м с пясъчни дюни. Той се смята за един от най-добрите плажове по българското черноморие.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *